Lunchen op school
Onze school maakt gebruik van een continurooster. Dit betekend dus dat uw kind tussen de middag niet naar huis komt om te eten, maar dat uw kind een gezamenlijke lunch nuttigt op school in de gezamenlijke aula. In de aula staat een lunch buffet, door middel van ons systeem kunnen we zien wat voor maaltijd uw kind krijgt.
Er worden warme maaltijden geserveerd en broodmaaltijden. U hebt in het inschrijfformulier aangeven wat u kind tussen de middag eet. Mocht u dit willen veranderen dan kunt u het onderstaande formulier invullen en mailen of opsturen/afgeven op onze school.
De leerling loopt langs het lunch buffet en kiest uit wat hij/zij eten wil. De boterhammen met kaas, ham, smeerkaas, leverworst, kipfilet en verschillende salades liggen gesmeerd klaar in de koelvitrine. De 'ongezonde' boterham wordt voor de jongste leerlingen gesmeerd, de oudere leerlingen kunnen dit zelf.
Bij de warme maaltijd loopt de leerling langs het lunch buffet en kiest wat hij/zij eten wil. Het kind geeft zelf aan hoeveel eten het lust dit wordt op een bord geschept door een kookdocent of een helpende oudere.
De leerlingen maken ieder jaar een nieuwe placemat voor zichzelf. De placemats worden willekeurig klaar gelegd op de tafels, ieder kind zoekt zijn eigen placemat op en gaat daar zitten. Zo zitten alle leerlingen door elkaar heen en leren ze elkaar beter kennen.
De leerlingen verwerken in de kooklessen hun eigen geteelde groenten, kruiden en fruit. Het voedsel dat de leerlingen bereiden wordt geserveerd in de lunch pauze zodat de hele school kan genieten van de kookkunsten van hun medeleerlingen. Natuurlijk mogen de leerlingen ook zelf hun eigen gemaakte eten op eten.
Zo is er elke dag een andere groep verantwoordelijk voor de lunch. Woensdag is hierop echter een uitzondering dan maken de ouderen van het wooncentrum De Annenborch een lekkere broodmaaltijd voor de kinderen klaar. De kosten voor de lunch op school wordt verrekend in de ouderbijdrage.
Broodmaaltijd
Een broodmaaltijd bevat 2 soorten brood, tarwebrood en witbrood. Op woensdag is er ook meergranen brood.
Er zijn per dag verschillende soorten broodbeleg zoals; kaas, ham, smeerkaas, leverworst, kipfilet, verschillende salades etc.
De leerlingen mogen 1 'ongezond' broodje met; hagelslag, pindakaas, chocopasta, vlokken of jam.
En als toetje krijgen de kinderen een stuk fruit.
Warme maaltijd
Een warme maaltijd kan bijvoorbeeld een andijviestamppot zijn met een stukje worst of boontjes met aardappelen en een stukje kipfilet, er worden ook dagelijks salades geserveerd. Op vrijdag is het pastadag dan word er rijst of pasta geserveerd met saus(jes).
De leerlingen kiezen zelf of ze soep vooraf willen of liever een toetje achteraf.
Diversen soepen: kippensoep, tomatensoep, champignonsoep, ossenstaartsoep en groentesoep.
Diversen toetjes: vanille vla, chocolade vla, vla flip of yoghurt met fruit of muesli. In de zomer zijn er ook waterijsjes.