Kunstzinnige oriëntatie

Kunstzinnige oriëntatie is een breed studieonderdeel. Kunstzinnige oriëntatie is mix van tekenen, knutselen, drama en cultureel erfgoed. Vooral  in dit vak willen we ons richten op de natuur en wat de natuur en de cultuur ons te bieden heeft.
De jongere leerlingen gaan bijvoorbeeld een lesje kleien met echte rivier klei en we gaan de architectuur van de natuur bekijken. In het bos gaan de leerlingen opzoek naar bouwwerken in de natuur: nesten, holen, cocons, spinnenwebben. De opgedane ervaringen vormen inspiratie voor een eigen kunstwerk.
Oude
re leerlingen gaan breien met woldraden die ze zelf gemaakt hebben van de schapenwol. En de leerlingen trekken het bos in om een ecologisch kunstwerk te maken. De leerlingen mogen alleen meterialen gebruiken die ze in het bos gevonden worden, dus geen spijkers, touwen en hamers.


Ook gaan we met dit studieonderdeel uitjes maken naar bijvoorbeeld het openluchtmuseum in Eindhoven, naar de oude korenmolen in Rosmalen, we bezoeken een theater of een voorstelling op school of we gaan naar de kapel van Coudewater en we gaan een kijkje nemen in het Fort Crèvecoeur in Empel ect.
Deze uitjes zijn vooral bedoelt om van te leren, maar de uitjes hebben ook een positieve invloed op de klas en op de leerlingen. De onderlinge banden worden door gezamelijke uitjes versterkt en dit zorgt voor een positief leerklimaat in de klas.